FAQ
Har du noen spørsmål til oss? Her finner du svar på ofte stilte spørsmål om solskjerming og våre produkter. Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe mer. Vi er her for å hjelpe deg!
Når du tar kontakt med oss via skjema på nettsiden vår, telefon eller e-post, informerer du oss om hvilken solskjerming du er på jakt etter, eller spør oss om anbefalinger av solskjermingsprodukter. Vi avtaler deretter en passende tid for å komme hjem til deg for å ta mål, vise fargeprøver og finne den solskjermingsløsningen som passer best for deg.
Etter befaringen vil du motta et tilbud fra oss innen en dag eller to, i tråd med det vi ble enige om. Når tilbudet er akseptert, tar det vanligvis mellom 2-6 uker (avhengig av bestillingen din) før en av våre montører ringer for å avtale montering av din nye solskjerming.
Valget avhenger av hva du ønsker å oppnå med solskjermingen. Ønsker du å hindre innsyn, få det mørkt eller dempe oppvarmingen inne på solfylte dager?
Generelt sier vi at innvendig solskjerming brukes for å dempe lys, hindre innsyn eller mørklegge rommet. Hvis målet er å redusere varme, anbefaler vi utvendig solskjerming. Utvendig solskjerming stopper solstrålene før de når glasset og varmer opp rommet. Utvendig solskjerming kan redusere opptil 90% av varmen, mens innvendig solskjerming kan oppnå opptil 30% reduksjon av varmen.
Hovedforskjellen er at våre solskjermingsprodukter er spesialtilpasset ditt vindu og dine behov. Vi tilbyr et mye større utvalg av farger, egenskaper på duker og betjeningsmodeller.
Våre produkter har også høyere kvalitet på systemene de er bygget på.
I tillegg får du grundig veiledning og hjelp med oppmåling av vinduene, slik at alt blir riktig fra starten av.
Ja! Du kan spare betydelige strømkostnader ved å bruke solskjerming aktivt både på kalde og varme dager. Ved å senke solskjermingen på kalde dager, skaper du et isolasjonslag mellom skjermingen og glasset, som reduserer kuldetap og kaldras, særlig om natten. På solfylte kalde dager kan du la solskjermingen være oppe for å la solen bidra til å varme opp boligen.
På varme dager kan solskjerming hindre overoppvarming av boligen, noe som reduserer behovet for aircondition. Utvendig solskjerming på store kontorbygg bidrar til å redusere kostnadene for kjøling både sommer og vinter, ved å minimere varmen som trenger inn gjennom vinduene.
Nei, du trenger ikke å kjøpe helt ny solskjerming hvis noen deler ryker. Fordelen med å handle solskjerming hos oss er at vi har et eget verksted og et stort reservedelslager, slik at vi raskt kan reparere produkter med ødelagte deler. Kunder kommer inn med solskjermingsprodukter de har hatt i over 20 år, og vi kan reparere dem. Vi hadde nylig en kunde som fikk byttet duk på et 60 år gammelt rullegardin.
Solskjerming krever generelt lite vedlikehold. Det viktigste er å holde dem rene, spesielt utvendige produkter. Vask solskjermingen en eller to ganger i året for å forlenge levetiden betydelig.
For markiser kan du smøre de bevegelige delene for å unngå knirking og ulyder. Hvis du har en pergola, bør en fagperson utføre kontroll og ettersyn minst annet hvert år.
Ved å senke solskjermingen på solfylte dager kan du effektivt dempe oppvarmingen av boligen din. Utvendige solskjermingsløsninger stopper solen fra å varme opp glasset, noe som igjen reduserer varmeoverføringen til innsiden av boligen. Dette kan gi opptil 90 % reduksjon av varmeproduksjonen fra vinduene.
Innvendige solskjermingsløsninger hjelper også, selv om de ikke hindrer varmen fra å nå glasset. De forhindrer strålevarmen fra å treffe deg direkte og reduserer oppvarmingen av interiøret som gulv og møbler. Avhengig av type duk/løsning og vinduets glass, kan innvendige solskjermingsprodukter redusere oppvarmingen med rundt 20-30 %.
Vindmotstanden til utendørs solskjerming varierer avhengig av produktet. Generelt kan solskjermingsprodukter tåle vindhastigheter fra 8 til over 30 m/s. En stor terrassemarkise på 7x4m festet til en svak trevegg tåler kun vindhastigheter på 8-10 m/s. Derimot kan en zip-screen montert direkte på et standard 120x120cm vindu tåle vind i stormstyrke. Vanlige vindusmarkiser tåler rundt 15 m/s, mens utvendige persienner også kan håndtere omtrent 15 m/s.
Ja, det finnes solskjermingsprodukter som både hindrer innsyn og lar deg se ut. Både utvendige og innvendige løsninger som perforerte screen-duker og solfilm-duker kan oppnå denne effekten.
Hvorvidt de hindrer innsyn, avhenger av lysforholdene. Disse solskjermingsproduktene fungerer best på dagtid når det er mer lys ute enn inne. Når det blir mørkt ute og du skrur på lyset inne, vil de dessverre få motsatt effekt.
Termisk brudd er når du får spenning i vindusglasset grunnet ulik temperatur på ulike deler av glasset. Glass utvider seg når det blir varmt.
Dersom du kun dekker til halve glasset/vinduet med en tett duk vil denne delen bli varmere enn resten av glasset og du kan risikere at det sprekker.
For å unngå termisk brudd, anbefaler vi at du monterer innvendige solskjermingsprodukter med svært tette duker (som ikke slipper varme gjennom) med noen centimeters avstand fra glasset. Dette sikrer tilstrekkelig ventilasjon og luftgjennomstrømning mellom duken og glasset.
All informsjon på ett sted
- Inspirerende guide til
solskjerming og hva du kan
forvente! - Konkrete tips og triks.
- Brosjyren er selvfølgelig gratis